Vastuullisuus

Vastuullisuus

Aleksiina Designin vastuullisuus ranskalaisin viivoin:

- Aleksiina Designin tuotteet valmistetaan omissa tuotantotiloissa lähituotantona Jyväskylässä ja Ylöjärvellä.

- Työntekijämme ovat aikuisia.

- Ekologinen ja eettinen toiminta ohjaa tuotesuunnittelua ja valmistusta.

- Tekstiilituotteiden raaka-aineina käytetään pääasiassa luonnonkuiduista valmistettuja kankaita ja mahdollisuuksien mukaan aina luomua.

- Printeissä käytetyt musteet ja korujen maalit ovat vesiliukoisia ja myrkyttömiä.

- Koruissa käytämme Suomessa valmistettua koivuvaneria ja suomalaisilta valmistajilta tulevat myös muut puulajit koruihin. Akryylit tulevat Englannista.

- Tekstiilituotteita ei pakata muoviin missään tuotannon tai toimituksen vaiheessa. Lähetyksissä käytämme paperista ja pahvista valmistettuja materiaaleja.

- Jätteet lajitellaan asianmukaisesti ja sekajätteen määrää vähennetään aktiivisesti.

- Kaikki Riiminka ja Aleksiina Design -tekstiilit voi palauttaa niiden käyttöiän täytyttyä RIIMINKA & Aleksiina Design myymälöihin. Tälle jätteelle odotamme vielä sopivaa toimituspaikkaa tai käyttöä. Ehdotuksia?

- Kuljetukset hoidetaan pääasiassa Postin hiilineutraaleilla palveluilla. Muut toimitukset kompensoimme tulevaisuudessa.

- Hiilijalanjälkemme 5.3.2020 vuositasolla on:

26,0 t CO2ekv

Suurimmat päästöt syntyvät mukaan laskemastamme liiketilojen kaukolämmöstä, sähkönkulutuksesta ja liikematkailusta kolmen RIIMINKA & Aleksiina Design -myymälän välillä (ihmiset+tavaran kuljetus). Matkat tehdään pääasiassa junalla (noin 78 000km/vuosi) ja henkilöautolla (28 000km/vuosi). Sähkössä siirrymme kokonaan liiketilojen osalta uusiutuvaan energiaan ja saamme vielä jälkeämme laskemaan. Lopulliset laskelmat valmistuvat kevään aikana ja ja toukokuussa kompensoimme päästökaupalla loput hiilet.

Tavoitteenamme on olla hiilineutraali yritys toukokuussa 2020.