• Toimitusmaksu alk. 4,90€. Ilmainen yli 100€ ostoksiin Suomessa.
  • Toimitusmaksu alk. 4,90€. Ilmainen yli 100€ ostoksiin Suomessa.

Iloista suomalaista muotia!

Aleksiina Design on tamperelaisen suunnittelijan Pauliina Pajusen 2017 perustama suomalaiseen muotiin keskittyvä brändi.

Kaikki tuotteet valmistetaan Suomessa. Vaatteet valmistetaan omassa ompelimossa Jyväskylässä ja korut omassa studiossa Tampereella.

Aleksiina Designin tuotantoa ohjaavat ekologiset ja eettiset arvot unohtamatta suomalaisen käsityön merkitystä.

Aleksiina Designin vastuullisuus:

Vastuullisuus lyhyesti: ympäristöystävälliset käytännöt, työntekijöiden hyvinvointiin panostaminen, avoimuus viestinnässä ja osallistuminen yhteisöjen kehitykseen.

VALMISTUS

Aleksiina Designin tuotteet valmistetaan omissa tuotantotiloissa lähituotantona Jyväskylässä ja Tampereella.

TYÖNTEKIJÄT

Työntekijämme ovat koulutettuja aikuisia ammattilaisia.

TOIMINNAN OHJAUS

Ekologinen ja eettinen toiminta ohjaa vahvasti tuotesuunnittelua ja valmistusta.

RAAKA-AINEET

Tekstiilituotteiden raaka-aineina käytetään pääasiassa luonnonkuiduista valmistettuja kankaita ja mahdollisuuksien mukaan aina luomua.

KORUMATERIAALIT

Koruissa käytämme pääasiassa Suomessa valmistettua koivu- ja tammivaneria. Suomalaisilta valmistajilta tulevat myös muut puulajit koruihin, Mahogany Oy:n puun alkuperälle ja toimitusketjulle on myönnetty PEFC-sertifikaatti. Akryylit tulevat Englannista. Korujen maalit ovat vesiliukoisia ja myrkyttömiä. Metalliosat ovat hopeoitua korumetallia tai kirurginterästä.

TUOTTEIDEN HUOLTO

Tuotteiden pesuohjeet löytyvät tuotetietojen yhteydessä verkkokaupasta. Tekstiilituotteissa on hoito-ohjemerkinnät erillisenä lippuna ommeltuna tuotteeseen.

TUOTETAKUU

Aleksiina Design tuotteet ovat laadukkaasti valmistettuja ja tarkastettuja lähtiessään asiakaalle, mutta virheitä sattuu ja silloin korjaamme tilanteen sen vaatimalla tavalla kohtuullisen ajan sisään tuotteen käyttöönotosta.

PAKKAUS

Tekstiilituotteita ei pakata muoviin missään tuotannon tai toimituksen vaiheessa. Lähetyksissä käytämme paperista ja pahvista valmistettuja materiaaleja.

JÄTTEET

Jätteet lajitellaan asianmukaisesti ja sekajätteen määrää vähennetään aktiivisesti.

KÄYTETYN TUOTTEEN KORJAUS

Korjaamme Aleksiina Designin käytettyjä tuotteita mikäli se vain on kustannustasoltaan mahdollista.

KÄYTETYN TUOTTEEN JÄLLEENMYYNTI

Käytetyn ehjän ja puhtaan Aleksiina Designin tuotteen voit tuoda myymäläämme jälleenmyytäväksi. Hinnan saat päättää itse ja me otamme 30% korvauksen tuotteen myynnistä. Lopun rahan saat lahjakortin muodossa ja sen voit käyttää Riiminka ja Aleksiina Design tuotteisiimme liikkeissämme tai verkkokaupassa.

LOPPUUN KÄYTETTYJEN TUOTTEIDEN HÄVITYS

Kaikki Riiminka ja Aleksiina Design -tekstiilit voi palauttaa niiden käyttöiän täytyttyä RIIMINKA & Aleksiina Design myymälöihin. Tälle jätteelle odotamme vielä sopivaa toimituspaikkaa tai käyttöä. Ehdotuksia?

KULJETUKSET

Kuljetukset hoidetaan pääasiassa Postin hiilineutraaleilla palveluilla. Muut toimitukset kompensoimme tulevaisuudessa.

HIILIJÄLKI

Hiilijalanjälkemme 5.3.2020 vuositasolla on:

26,0 t CO2ekv

Suurimmat päästöt syntyvät mukaan laskemastamme liiketilojen kaukolämmöstä, sähkönkulutuksesta ja liikematkailusta kolmen RIIMINKA & Aleksiina Design -myymälän välillä (ihmiset+tavaran kuljetus). Matkat tehdään pääasiassa junalla (noin 78 000km/vuosi) ja henkilöautolla (28 000km/vuosi). Sähkössä siirrymme kokonaan liiketilojen osalta uusiutuvaan energiaan ja saamme vielä jälkeämme laskemaan. Lopulliset laskelmat valmistuvat kevään aikana ja ja toukokuussa kompensoimme päästökaupalla loput hiilet.

Emme ole tehneet laskelmia hiilijalanjäljestä vuosilta 2020 ja 2021. Syystä että ajat eivät ole olleet normaalit ja hiilet näyttäisivät laskeneen todella paljon; Antaisi väärän kuvan toiminnasta.

Kiitos kun luit!

KYSY VASTUULLISUUDESTA: info@aleksiinadesign.com

Vastuullisuus